Skrivekløe

En blogg om mine erfaringer som kreftpasient - fra første runde i 2010 til i dag hvor eg har fått konstatert spredning (uhelbredelig). Eg har i denne perioden tatt videreutdanning innenfor kognitiv atferdsterapi, og var blitt veileder innenfor dette. Eg var akkurat begynt skrive en bok om en kreftsyk jente, hvor eg skulle bruke mine erfaringer kombinert med fag til å skape håp gjennom gode dialoger i hennes vennskap med en gutt på avdelinga. Denne vil eg prøve å få fullført innimellom alt annet eg kjenner eg har så lyst å få formidlet nå.

mandag 4. april 2011

Parabener


Julie og eg har puttet på oss en sjokolademaske UTEN parabener.....

Trøste og bære sei eg bare... Sist torsdag så vi på Schrødingers katt, og en forsker ifra Tromsø fokuserte på det at mye kosmetikk inneholder parabener som er hormonforstyrrende. 75% av de som får brystkreft har en type som er hormonpåvirkelig, og trenden de siste år er at kulen ligger i nærheten av der man påfører deodorant.
Når programmet gikk i reprise igjen i helga tenkte eg at eg skulle gjøre alvor av å se igjennom det eg sjøl har av kremer og div for å sjekke om det var noe med parabener i. Eg hadde da nettopp peela ansiktet med en maske som det skulle vise seg å inneholde ikke mindre enn 5 forskjellige parabener!!!
Her er bilde av noe av det jeg hadde som inneholdt disse hormonpåvirkelige stoffene;- og dette er jo heilt vanlige kremer- eg hadde akkurat kjøpt Apo base kremen for en hundrelapp på apoteket....

For ikke nok med det, men halvveis i løpet under stråleterapien så begynner vi damene å bli både røde og såre- og noen får sågar store kjøttsår. For å gjøre huden smidig og mer motstandsdyktig så får vi beskjed om å smøre oss med kremer. Som en "gest" fra sykehusapoteket så får vi en pose med noen prøver på diverse kremer. Gjett hva de inneholdt? Joda;
Vel, eg har ikkje tenkt å bli hysterisk når det gjelder innhold i kremer og slikt- for eg ble litt skremt av alt dem inneholdt- med lassevis av allergifremkallende stoffer og slikt. Men i mitt tilfelle så skal eg iallefall holde meg unna parabener- skal prøve i allefall, og heretter sjekke alt eg kjøper. Lese på pakken, og bli en litt oppmerksom forbruker kanskje?

På sidene til Grønn hverdag fant eg mye nyttig- og de har også gjort tester på annet også.

Nei, nå må vi vel skylle av oss sjokoladen som har stiiiivna i ansiktet- ser ut som noen hottentotter, men fin vil eg være ;o)

5 kommentarer:

 1. Etter å ha vært meir eller mindre spedalsk i ansikt og bl.a. armer/hender, og fått diagnose hypersensitiv har d gått i Neutral shampo, balsam, såpe, roll-on og Gud veit ka. Ingen fleire utbrudd, men gu kor kjedelig - ikkje mye godlukt i dissan produktan.... ;-). Man bør nok tenke seg litt bedre før man handle, enten man e sensitiv eller ikkje.
  Håpe d går bra m deg (og Julie) i Tromsø; men no kan d vel ikkje være mange uke igjen? Mykje mulig at eg gjentar meg sjølv, men eg må bære si at eg e urulig imponert over deg og den innstillinga di. Du har sikkert mange tunge stunde, (nåkka anna ville vel vært unaturlig) men du velg å se/finne d positive i d meste - imponerandes! Vi får vel snart planlegge en (vår?)tur t Harstad! :-)
  Klæm fra meg

  SvarSlett
 2. Ja det går bare bra med oss "byjentene" :o) Er ferdig med strålinga til påsken, så da får eg bare håpe det blir skiføre så eg får testa langrennsformen ;o)

  Sterk må eg være- for eg har ikkje nåkka alternativ :o)

  SvarSlett
 3. Helt enig. Det var en artikkel i Dagbladet for litt siden, hvor dem testa to personer som hadde brukt ulike produkt. Selv den som hadde vært veldig nøye med hva som ble påført, hadde store mengder som kunne spores tilbake til div såper, kremer osv. Jeg er veldig glad i et merke som heter Origins, som er ganske "rent".
  Apropos sjokolademasker, dere ser helt forfrekka ut.. - som Ella pleide å si da hun var bare litt mindre enn nå;) Stor nattaklem og gode tanker fra ho Marit

  SvarSlett
 4. Hehe, ja- trur vi er litt forfrekka faktisk ;o)

  På http://www.gronnhverdag.no/nor/Klaer-Hudpleie/Hudpleie/Tester står det også om flere kremer som er ok. Blandt annet et som heter Almond som kan kjøpes på helsekost. Nattaklem fra nord sendes pr tanke sørover :o)

  SvarSlett
 5. Dåkker to e nydelige uansett! <3

  SvarSlett