Skrivekløe

En blogg om mine erfaringer som kreftpasient - fra første runde i 2010 til i dag hvor eg har fått konstatert spredning (uhelbredelig). Eg har i denne perioden tatt videreutdanning innenfor kognitiv atferdsterapi, og var blitt veileder innenfor dette. Eg var akkurat begynt skrive en bok om en kreftsyk jente, hvor eg skulle bruke mine erfaringer kombinert med fag til å skape håp gjennom gode dialoger i hennes vennskap med en gutt på avdelinga. Denne vil eg prøve å få fullført innimellom alt annet eg kjenner eg har så lyst å få formidlet nå.

fredag 28. januar 2011

Et blikk kan si mer enn ord...

23.09.2010

Alle har nok sine måter å reagere på når noen blir syk. I dag fortalte eg ei dame at eg hadde kreft. Ho fikk frysninger og sa at alle kvinnene på hennes mors side var "utsletta" av aggressiv brystkreft.

Vel, det er vel kanskje akkurat slike kommentarer eg helst ikkje ønsker å høre om nå.  Ikkje i det heile tatt. Eg vil ikke høre at noen dør av dette, selv om eg jo veit det.

Noen ser på meg med et sørgmodig blikk og sier ja ja klart det skal gå bra- og øynene sier noe helt annet...

Noen blir faktisk så lei seg at jeg må trøste dem, til og med personer jeg knapt kjenner- føles litt bakvendt når jeg da må mobilisere styrke for å trøste og si at dette skal nok gå så bra så....

Men heldigvis så får eg også utrulig mange gode tilbakemeldinger- folk som kjenner noen som har hatt slik kreft, som har overlevd og nå er tilbake i jobb- slikt gir HÅP :o)

"Du er så sterk du Bjørghild- dette klarer DU"  -eg setter pris på at minne venner ser på meg som en sterk person- og det er også godt å kunne fortelle dem at akkurat nå så føler eg meg faktisk svak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar