Skrivekløe

En blogg om mine erfaringer som kreftpasient - fra første runde i 2010 til i dag hvor eg har fått konstatert spredning (uhelbredelig). Eg har i denne perioden tatt videreutdanning innenfor kognitiv atferdsterapi, og var blitt veileder innenfor dette. Eg var akkurat begynt skrive en bok om en kreftsyk jente, hvor eg skulle bruke mine erfaringer kombinert med fag til å skape håp gjennom gode dialoger i hennes vennskap med en gutt på avdelinga. Denne vil eg prøve å få fullført innimellom alt annet eg kjenner eg har så lyst å få formidlet nå.

onsdag 29. august 2012

En smak av verden i vår stue


En måned siden siste innlegg- og du verden så mye som har skjedd!


Landsskytterstevnet på Voss er over - hadde kjempefine dager med SOL og massse skyting. Hærlig å få bekrefta den gode formen med å kunne delta på feltskyting og ikkje ha noe problem med å gå i bakker og ubehag i varmen- for det var det andre som sleit med..
Hadde med meg et par sølvbeger heim også, så da er eg kjempefornøyd- har ikkje større ambisjoner for tida enn å gjøre mitt beste utifra hva eg har av treningsgrunnlag (og det er jo ikkje rare greiene ;o) Samlagsmesterskapet sist helg var så elendig at folk spør meg om eg var avsvimt i "gjerningsøyeblikket"....Hehe, takk for den- skjønner dåkker forventer bedre, så eg får ta det som et kompliment ;o) Tror dessuten eg veit ka som var feilen, og skal få testa det til uka... Gleder meg igrunnen til vi kommer igang igjen med trening sammen med de små :o)

Det store i livet til familien vår no er at eg har fått en sønn, og jentene har fått en bror :o) Søndag 26/8 kom Wilson fra Colombia til heimen vår. Første gutt som skal bo her i huset, og vi satser på at det skal gå fint! Han er 16 år, og interessert i musikk og fotball - og det passer veldig bra i forhold til våre interesser :o) Han er AFS student og skal bo hos oss et helt skoleår. At nettopp vi ble hans familie, skulle man tro var skjebnebestemt. Han måtte forlate sin far som er veldig syk, og vi veit hva han går igjennom nå..

No er dagene fylt med gitarspill, liflige toner fra saksofonen- og i kveld skal eg være med han på hans første fotballtrening sammen med FK Senja. Trur vi gleder oss like mye begge to :o)
Første dag holdt han på å fryse ihjel. 8 varmegrader var litt i kaldeste laget for ham- selv om han mente at han hadde forberedt seg mentalt på slik kulde..... stakkar..... og høsten er ikke kommet ennå... ;o)Smertene bak skulderbladet er nesten borte! De er iallefall så bagatellmessige at eg tenker ikkje over dem lengre. VELDIG bra :D

Så eg fortsetter i samme dur som eg har gjort siste år, spiser brokkoli, gurkemeie, ingefær-te og daglige "doser" med blåbær eller hjemmelaget krøkebærsaft. Veldig begrenset inntak av sukker, og går turer hver eneste dag!

Når man satser på et kosthold med såpass mye bær- og bærsesongen svikter totalt, da kan man gjøre slik Wenche og eg gjorde i forrige uka. Vi kjørte til riksgrensen og kjøpte blåbær for hele vinteren. Ikkje værst å ha "sanket" vinterens beholdning og fått det i fryseren ferdig rensket på en dag :o) Det var nå ei nødløsning - i fjor plukket eg jo til den store gullmedaljen... Men krøkebærsaft skal lages, for den bæra tåler godt å smake frosten og kan stå og modnes ennå ei stund.

Et par naturbilder må eg bare ha med :o) Fra siste "langturen" som gikk til Snøfjellet før vi dro til Voss
                                             Utsikt mot Breitind ca kl 01.00 om natta


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar