Skrivekløe

En blogg om mine erfaringer som kreftpasient - fra første runde i 2010 til i dag hvor eg har fått konstatert spredning (uhelbredelig). Eg har i denne perioden tatt videreutdanning innenfor kognitiv atferdsterapi, og var blitt veileder innenfor dette. Eg var akkurat begynt skrive en bok om en kreftsyk jente, hvor eg skulle bruke mine erfaringer kombinert med fag til å skape håp gjennom gode dialoger i hennes vennskap med en gutt på avdelinga. Denne vil eg prøve å få fullført innimellom alt annet eg kjenner eg har så lyst å få formidlet nå.

søndag 8. april 2012

Casablanca


07.04.12
Casablanca!!!!!
Så var dagen der :o) Vi måtte opp kl 06.00 for å få med oss frokost før vi skulle ut på guida tur i Casablanca. Vi har valgt å gå på egenhånd i de andre byene, men akkurat her fant vi ut at det kunne være greit å holde følge med andre. 
Klokka 0715 møtte vi opp i Zebra bar, og pratet med Sinnead og Martin som også skulle på samme tur, men med en annen buss.
Guiden vår het Majid og var en morsom type.. det haglet med vitser, og hvis vi ikkje flirte så sørget han for at vi skulle forstå- og flire. Majid var en energisk type kan vi godt si... det ble nesten litt slitsomt å følge med. Blant annet da vi skulle besøke King Hassan II moskeen (som er den nest største i verden) Majid sa at vi kunne fotografere etterpå, og heller følge etter ham og ikke stoppe opp underveis... Du verden altså for et bygg!! Vanvittig flott, det kan både en kristen og en ateist understreke- at også muslimene kan arkitektur ;o) Plutselig var vi ferdig i moskeen og tilbake i bussen igjen- ble lite bilder...
Det kan være 25.000 inne i moskeen, og 80-100.000 på plassen utenfor! 
Vi var også inne i en katedral med utrulig flotte glassmalerier.
Vi var innom marked i morges, men vi var fort inn og ut igjen, Majid hadde et tempo som begynte å minne om kappgang- og ropene «nøøøøøømber naiiiiin» kunne høres på lang lei. Her var det kjøtt, fisk og krydder og katter som lå og strekte seg midt blandt maten som skulle selges. Hørte noen snakke om at her skulle mattilsynet vært...

Majid tok oss også med til en teppehandler, og en shappe der de solgte krydder og organisk kosmetikk.

Hittil på turen har eg kun brukt penger på postkort, en kortstokk og en kjøleskapmagnet. I dag ble det jaggu brukt noen penger på rynkekrem også... eg trøsta meg sjøl med at det faktisk ikke kostet mer enn en boks nivea dagkrem på Joker-butikken hjemme :o)
Vi fikk også sett «Ricks café» fra filmen Casablanca med Ingrid Bergman og Bogart.

Tilbake på båten kunne vi bare legge oss på solsenger og nyte resten av dagen som var fantastisk flott. Sol, bading og lesing var det som sto på programmet.
Avslutta kvelden med showet Isha i teateret før mere lesing og avslapping :o)
Uttalelser fra guiden vår i dag;
In Marroco the men are allowed to have more than one wife, yes- up to four. My wife is always afraid that I shall have another wife, but I tell her that I have only one heart- but two eyes.....
Marroco is one of the most integrated countries in the world. We accept all religions, muslims, judes, christians -we are alle equal and we have both moskees and cathedrals- ah, there was the jewish moskee (eg snudde hodet bare for å konstatere at vi allerede hadde passert den).

Da vi dro fra Casablanca så vi den fineste fullmånen eg noen gang har sett!!! Vakkert vakkert

2 kommentarer:

 1. Det var da voldsomt som du har reist i det siste. Masse hyggelig lesning. Og godt å lese at du er frisk og raskt, selv om du har noen tanker i hodet som de fleste pasienter har.
  Jeg er nettopp ferdig med FEC kurer og skal nå over på Taxol, så jeg er ennå midt i behandlingen. Håper å kunne få en liten høsttur til varmere strøk. Det så kjekt ut med ett lite Cruise :-)
  Kristine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristine! Flott at du er ferdig med fec-kurene, nå kan du begynne nedtellinga til du er ferdig :o) Det gjorde eg- og da eg hadde 4 kurer igjen og fikk vite at eg ikke skulle ha dem ble eg nesten litt skuffet og engstelig- for eg var så forberedt på alle 12 taxolkurene...

   Ja- planlegg en tur- eg meine fremdeles at det burde vært skrevet ut på blåresept en slik ferietur for alle som har vært igjennom kreftbehandling.... men det er jo "reseptfritt"- så det er bare å dra ;o) Den kombinasjonen mellom opplevelser og noen late dager på dekk innimellom slagene var veldig godt! Se frem til noe positivt, noe å glede seg til! - eg heier på deg :o) God klem

   Slett