Skrivekløe

En blogg om mine erfaringer som kreftpasient - fra første runde i 2010 til i dag hvor eg har fått konstatert spredning (uhelbredelig). Eg har i denne perioden tatt videreutdanning innenfor kognitiv atferdsterapi, og var blitt veileder innenfor dette. Eg var akkurat begynt skrive en bok om en kreftsyk jente, hvor eg skulle bruke mine erfaringer kombinert med fag til å skape håp gjennom gode dialoger i hennes vennskap med en gutt på avdelinga. Denne vil eg prøve å få fullført innimellom alt annet eg kjenner eg har så lyst å få formidlet nå.

torsdag 12. april 2012

Med Messi i kikkerten

Hovedmål for runde to med turistbussen i dag, var å besøke camp nou - Barcelonas hjemmebane. Eg kjente det kribla i magen, og gleda meg som en liten unge til å se arenaen- banen. Skuffelsen var derfor stor da vi oppdaget at det var stengt, og ikke mulig å komme inn på arenaen. Da vi hverken snakker katalansk eller spansk så var det heller ikkje så greit å forstå hvorfor.

Litt slukøret så suset eg inn i souvenirbutikken. Gave til jentene måtte jo kunne kjøpes her - og eg hadde veldig lyst til å kjøpe hjemmedraktene, som også fantes i damemodell. Men klarte aldri å bestemme meg for hva som skulle trykkes - deres navn og draktnummer eller Messi og hans nummer.. først det ene og så det andre- så det ble til at vi kjøpte noen fine "jente t-skjorter" med emblemet til FCB foran.

Da eg kom til kassa sto det en ung gutt som het Daniel. Han lurte på om hvor eg kom ifra- og om eg skulle på kampen. HM? KAMP????? Her har vi vært ute på bøljan blå og løpt gatelangs i Barcelona, hit og dit- og ikke fått med oss at Barca har hjemmekamp i dag!!!!! Er det mulig?

Vi ble gående som to rådville turister "i ring" etter dette. Har de kamp? Hva slags kamp? Hvem skal de spille mot? Er det seriekamp eller cupkamp? HVA??
Vi begynte å gå rundt stadion for å orientere oss. Det sto flere som solgte biletter på svartebørsen og henvendte seg til oss. Vi avviste dem og gikk mot bilettlukene. Der lyste det imot oss et skilt om at Barca skulle spille mot Getafe kl 2100.
Vi regnet ikke med at det var ledige billetter- og regnet også med at de sikkert var svindyre.. Men vi kunne jo spørre..... som tenkt så gjort, og det hele endte med to billetter til kampen!
Ole-Johnny bare gliste når han bestemte seg, og eg glømte både trøtte bein, sult, tørst- og det faktum at vi hadde vært ute siden kl 09 i morges og ikke hadde så veldig mye klær med oss heller til å sitte til langt utpå kvelden. Det var uvesentlig.  Faktum var at en drøm gikk i oppfyllelse- sånn helt uten videre - uten å ha fått tid å drømme den engang.... Herregud- det begynte å gå opp for meg at om få strakser skulle eg få se MESSI - på "ordentlig" :o) Eg visste at dette ville bli noe eg aldri kommer til å glømme. Det var stort!


Hvordan vi skulle komme oss tilbake til byen sent på kvelden - var ikke viktig i det hele tatt- eg kunne gått flere mil hvis det var nødvendig- det problemet fikk vi ta hvis det skulle komme. Nå måtte eg bare få tak i litt supporterutstyr, og vi fikk kjøpt pølse i brød og litt vann og leid oss hvert sitt sitteunderlag.
Følelsen av å se ut på stadion når eg gikk ut døra (stadion ligger under bakkenivå) er ubeskrivelig. Det var stort! Det kan visst være en ca 100.000 tilskuere her.... litt mere enn i Islandsbotn :o)

Det begynte å fylles opp, og vi tok litt bilder før det kom for mange rundt oss..


Det begynte å fylles opp siste halvtimen, og siste kvarteret kom det kjempemange. Vi ble sittende midt i en klynge med katalanere - og en del menn i alderen 60+ og her snakker vi om seriøse publikumere som hadde både radioforbindelse på øret, rustet for det meste med både nistepakke og klær i sekken for enhver værforandring. Noe vi ikke hadde - men vi er nordlenninger - vi er bygd for å tåle en støyt. Så da sol gikk over til stiv kuling og regn var det bare å hente den indre varmen og klappe og hoppe mye- ja være litt gestikulerende og rope høyt sammen med de andre ulvene :o)
I sekken lå kikkerten eg fikk av pappa i fjor. En skytterpremie, som kom til nytte. Eg hadde tatt den med for å kunne se inn på land ifra båtturen- nå fant eg meg selv plutselig midt i en klynge av fotballgale menn - og eg sitter med kikkerten foran øynene - og ser på MESSI.
Det må bare sies - og eg kjenner at mitt fotballhjerte dunker godt for denne unge guttens fotballferdigheter - vi fikk se hans magi på nært hold. Han lekte med sine motstandere - er marginene alltid på hans side? eller er han rett og slett bare så god- at det er derfor?

Da kampen startet ble ljomet sangen til Barca på katalansk. Eg kan ikke et ord annet enn å kunne klappe på de riktige stedene og refrenget, med BARCA BARCA BA A ARCA :o)

Eg fikk det for meg at dette må eg lære meg- det blir viktig. Eg må kunne klare å lære meg såpass katalansk at eg kan synge den sangen til en annen gang- om ikke annet så iallefall kunne stå foran tvn og synge hjemme på Senja :o)

De rundt meg var svært engasjerte - og eg kjente at det smittet. Ved de 4 målene som ble scoret av Barca så følte eg nesten at eg fløy opp av stolen og brølte JAAAA - hva de andre sa - det aner eg ikkje, men eg trur ikkje dem heller la merke til hva andre enn de selv brølte.

Gubban for en opplevelse! Det var "bare" 76 000 publikumere - det er flere enn det er innbyggere i Tromsø!!!!!!
På turen mot byen ble det mere gåing - det gikk en god stund før vi fant en ledig taxi- men det gjorde ingenting- kunne godt ha fortsatt noen kilometer... men nå var klokka nærmere midnatt og vi hadde ennå ikke vært på la rambla - så taxi ble løsningen.
Tusla rundt og så på livet på la rambla, men eg kunne nesten ikke tenke på annet enn hva eg nettopp hadde fått oppleve...
Eg hadde sett på mannfolk i kikkerten. - og det har IKKE skjedd før....

Messi altså...  :o)
God natt :o)

1 kommentar: