Skrivekløe

En blogg om mine erfaringer som kreftpasient - fra første runde i 2010 til i dag hvor eg har fått konstatert spredning (uhelbredelig). Eg har i denne perioden tatt videreutdanning innenfor kognitiv atferdsterapi, og var blitt veileder innenfor dette. Eg var akkurat begynt skrive en bok om en kreftsyk jente, hvor eg skulle bruke mine erfaringer kombinert med fag til å skape håp gjennom gode dialoger i hennes vennskap med en gutt på avdelinga. Denne vil eg prøve å få fullført innimellom alt annet eg kjenner eg har så lyst å få formidlet nå.

onsdag 22. juni 2011

Cancun- Paradis på jord?

I går dro vi fra Mexico City kl 15 og landa i Cancun kl 17.00. Vi tok taxi til hotellet, og ble godt mottatt der. En som heter Alfredo fulgte oss til rommet og viste oss alle "fasiliteter"; en liten leilighet med en queen size seng + sovesofa (stor og god å ligge i- ifølge Julie), kjøkken med ALT vi trenger- her er både blender, kaffetrakter,brødrister,mikrobølgeovn,oppvaskmaskin, komfyr, dusj (med funksjon for nakkemassasje), bobblebad, toalett med europeisk standard( vi kan kaste papiret i DO- og ikke i søppelkurv slik som er vanlig i Mexico), her er stor flatskjerm med dvd-spiller, safe, vaskemaskin og tørketrommel,strykejern, veranda med bord og stoler- og det som måtte trenges til matlaging.

Vi bestemte oss for å vente til i dag med å handle og heller spise middag på hotellet første kveld- og frokost første morgen. Det ble svindyrt=norske priser ;o) Så vi dro på storhandling til walmart i dag - men det var ETTER en durabelig god frokost og bading i havet- visste dere foressten at vi kan se over til Cuba når det er klart vær?

Her er VARMT - og vi har hatt litt problemer med at det har vært for kaldt inne på rommet i forhold til utetemperaturen. Minimumstemperaturen ute har vært på 25 celsius- og luftfuktigheta er svært høy! Det nærmer seg regntid- og tida er straks inne for tropestormer med orkaner som linje på en snor. Sesongen for det er juli-november, så vi håper vi slipper unna :o)

Her ser ut for å være stort sett bare amerikanere. Rike sådanne. Og det sier eg ikke noe på- for dette er et hotell som er skikkelig bra!! Men ikke dyrere enn et norsk hotell. Vi betalte 5700 for tre personer for 7 netter. Det er ikke inkludert mat - men alskens andre aktiviteter som foregår på uteområdet iløpet av dagen. Alt fra turer til mayapyramider til kurs i salsa og merenge, vannaeorobic, golf og ja gud veit ka(inkl i prisen).....


I går rett etter vi kom ble vi passelig "overfalt" av selgere utenfor hotellet. De solgte mange fine ting/smykker og slikt. Eg sto og venta på Nora akkurat da, og sa at eg ikke skulle ha. Syns også at prisene var litt i stiveste laget. En selger begynte å spørre meg om Julie var mitt eneste barn, hvorpå eg svarte at eg også hadde Nora som straks ville komme- og at ho bodde i mexico. Nora kom rett etterpå- og da viste det seg (slik vi også hadde hørt rykter om tidligere) at selgerne opererer med to priser- en for mexicanere og en for amerikanere. Vi fikk 50% avslag- og kjøpte oss dermed et smykke hver. Nora sitt var det mest stilige- med ekte haitann (som var funnet på stranda....ikke jakta på... ;o)

Meditasjon hører med i familien vår ;o)

Høy solkremfaktor i dag- 50.......

Ahhhhh sir æ bare...... :o)

Tommelen opp :o)


Gjett om vi allerede tenker på å komme tilbake hit ;o) - det ER som en drøm :o)- og vi skulle allerede ønske at vi hadde en ekstra uke her- slik at vi kunne fått med oss alt det historiske i tillegg til mange late dager ved bassengkanten... Vel vel- en gang.. Julie har lovet at når ho en gang blir rik og berømt ;o)- så skal ho kjøpe en leilighet her som vi alle kan dra og feriere i ;o) så da får vi krysse for at ho blir rik og berømt for et eller annet ;o)

4 kommentarer:

 1. EG BLIR MED NESTE GANG!!!!!!!!!!!!!!!! Torhild

  SvarSlett
 2. Bjørghild. I dag leste eg om reisen din/dåkkers så langt, og det va ei fantastisk flott stund! Du skriv utrulig bra, og det e nesten så eg kjenne smaken, høre lydan og føle atmosfæren...Rørt har eg også blitt...

  Glede meg tel fortsettelsen! :)

  Ønske deg og dine en fortsatt flott tur, og eg e så glad førr at du får oppleve det her etter det tøffe året du har hatt! <3

  Stoor klem fra May Ann! :)

  SvarSlett
 3. Fiin blogg:) Sitter å surfer litt på ferie til Cancun eller Cayman Islands..Kan jeg spørre litt:
  - Hva het hotellet dere bodde på i Cancun? Er det å anbefale?
  -Hvilke aktiviteter eller tingå se er MUST rundt Cancun?
  -Er det ellers ting som er lurft for oss å vite?? (Aldri vært i mexica) :)

  SvarSlett
 4. Hei Kristine! Takk for det :o) Hotellet vi bodde på het Westin Lagunamar Ocean Resort Villas, Cancun. Vi bestilte på hotels.com - der ligger det også mange flotte bilder av hotellet og priser :o) Da vi var der brukte vi stort sett bare tida til å sole og late oss- men dattera mi som har vært der tre ganger har anbefalt sterkt om å besøke Xcaret. Det går daglig busser fra hotellet til Xcaret- og da bruker man en hel dag der. Det er en stor familiepark hvor man både kan besøke Mayapyramider, bade med delfiner og mye mye mer. Det ligger små reklamefilmer om Xcaret på YouTube som du kan se :o)
  Ellers så er det lurt å være forsiktig- passe på saker og ting hele tida. Vi brukte også safen som var på hotellrommet, slik at vi ikke gikk rundt med så mye kontanter. Når man tar ut penger fra minibank så er det lurt å skjule hvor mye penger man har tatt ut- og gjemme det rett i veska ;o) Vi opplevde ikke å bli frastjålet noe, men vi passet også på lommebøker og vesker hele tida. På hotellet var det litt mere avslappet- for det er kun hotellets gjester som hadde adgang til solsengene rundt basseng- og på stranda som tilhører hotellet.
  Det er vel ikke anbefalt å dra til nord i Mexico- mot grensen til USA, der det er mye kriminalitet!
  Mexico utpeker seg som noe helt spesielt og kan virkelig anbefales! Vi fikk iallefall mersmak og MÅ tilbake :o)

  SvarSlett